2013. július 13., szombat

Köszönőajándék

Kicsi csomagocskák, apró figyelmességek, amikkel megköszönjük barátainknak, rokonainknak, hogy a jelenlétükkel megtiszteltek minket, és eljöttek az esküvőnkre. Persze nem kötelező, de kedves gesztus.

TIPP - Ha névreszóló köszönőajándékokat készítesz, akkor a név mellett feltüntetheted az asztalszámot is, így letudtad az ültetést is! "Vegyél egyet, és keresd meg a helyed."
Vagy tedd őket a tányérokba, címkézd föl, és kész is van az ültetőkártya!

Íme néhány kedves, stílusos köszönőajándék:

Macaron - ez a francia édesség már itthon is kezd teret hódítani. Nagyon látványos, szinte minden színben létezik, az íze a habcsókéra emlékeztet.


Jelly Beans - nagyon finom! :) A szivárvány minden színében létezik!
A kedvenc cukorkásom, ahol kimérve lehet kapni, az a SUGAR! De már a Tescoban is vettem kimérve!



Remek ajándék egy csupor méz, vagy egy üveg házi lekvár, hmmm....


 
Egy szelet csoki új köntösben:


Mézeskalács:

Kellemeset a hasznossal: a legyező még jól jöhet a nagy melegben!


Szappan: ez is elkészíthető saját kezűleg!
Ha nagyszabású szappanfőzésre adnád a fejed, akkor itt egy jó cikk. Én is ez alapján főztem ezeket. Hátránya, hogy csak natúr színekben lehet elkészíteni, előnye, hogy bio, bőrbarát.


Illetve lehet kapni a kreatív boltokban zselészappant, amit csak fel kell olvasztani és formákba önteni. Erről pedig itt egy jól összeszedett cikk. A zselé rengeteg színben létezik, többnyire átlátszó, ezért nagyon jól mutatnak benne a beleszórt szirmok, kagylók, stb.


Levegőre keményedő gyurmából, agyagból, sőt só-liszt gyurmából is készíthetünk kedves ajándékkísérőket. Olcsó és szép díszeket készíthetünk szódabikarbónából is! (Receptet itt találsz.)


Elkészítés: kinyújtod a tésztát/gyurmát, belenyomkodsz szép csipkéket, motívumokat, sütikiszúróval kivágod a kiválasztott formákat, majd feliratozod.
Hasonló jelölők elkészítése képekkel itt

A legjobbat a végére tartogattam: ajándékozz facsemetét! Húsz év múlva is ti fogtok majd az eszébe jutni, amikor ránéz a kertjében arra a bizonyos fára. :)


 
Források a képekre kattintva érhetőek el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése