2013. június 19., szerda

TIPP - Save the date

 A "Save the date" egy Amerikából átvett szokás, a dátum előre lefoglalását jelenti egy kis üzenet/kártya/e-mail/stb. formájában. Kint alkalmazzák szinte bármilyen apropóból: szülinap, családi összejövetel, bababemutató, Bar Micva, stb. 
Nem egyenlő az esküvői meghívóval!

Tartalma általában egy jól sikerült kép, rajta a dátummal és a nevetekkel. (Ha megvan már az esküvőfotósotok, őt is megkérhetitek, hogy lőjön egy-két képet rólatok.) Lehet vicces, komoly, romantikus, vagy amilyenek ti vagytok.

Miért van rá szükség? Igazából nincs is, csak jó előre kitűzni az időpontot, hogy a meghívottak beírhassák a naptárjaikba, főleg, ha az esküvőt a nyári szabadságolások idejére tervezitek. Ha megvan az időpont, már mehet is! Akár fél-egy évvel előtte is!

Ha ennyire előre esetleg tudjátok már, hogy milyen lesz a design az esküvőtökön, vagy milyen lesz a meghívó, mehet olyan stílusban is. De nem muszáj, a lényeg inkább az, hogy titeket tükrözzön. :)

TIPP
Ma az internet világában elég egyszerű egy Save the date "kártyát" kiküldeni. Készíts valamelyik közösségi oldalon egy eseményt, tedd fel a képeteket, hívjátok meg, akiket látni szeretnétek az esküvőtökön, és kész is. További előnye azon kívül, hogy 0 Ft-ból mindenki megtudta milyen esemény készül és mikor, hogy naprakészen közzéteheted az esküvővel kapcsolatos tudnivalókat, helyinfót, változtatásokat, stb.

Összegyűjtöttem néhány ötletet, amik nekem nagyon tetszenek:







 

És néhány mókázós:







VIDEÓ!
Ha arra vetemednétek, hogy minifilmet készítetek....
Kedvenc videómegosztó oldalamon találtam egy kedves Save the date videót, ITT nézhetitek meg.   :)

Források a képekre kattintva érhetőek el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése